Bralna značka girl_reading_md_clr

Bralna značka je kot sladka pena,

 ki vabljivo noč in dan te gleda,

 ko ugrizneš vanjo, pa skopni,

 ni tako velika, kot se zdi.

                                             (I. Sivec)

Bralna značka je namenjena spodbujanju branja pri otrocih. Na šoli se trudimo, da bi mladim bralcem olajšali in polepšali stik s knjigo ter jim pomagali, da se z njo spoprijateljijo.
Bralna značka se začne 17. septembra – na dan zlatih knjig (razen za učence 1. in 2. razreda, ki začnejo z branjem kasneje), zaključi pa se 23. aprila 2021.
Za osvojeno bralno značko je potrebno prebrati določeno število knjig in sicer:

  •  učenci I. triade: 4 knjige (1 pesniška zbirka, 3 knjige s seznama),
  • učenci II. triade: 5 knjig (po želji pesniška zbirka s seznama, 1 knjiga po lastni izbiri, 3 knjige s seznama),
  • učenci III. triade: 6 knjig (po želji pesniška zbirka s seznama, 1 knjiga po lastni izbiri, 4 knjige s seznama),

Knjigo si za določen razred izberete iz nabora knjig na priporočilnem seznamu, ki je nastal na podlagi priročnikov za kakovostno branje in so s strani strokovnjakov ocenjene kot kakovostna mladinska literatura.
Če se boste odločili za pesniško zbirko, je le-to potrebno prebrati v celoti, se izbrano pesem naučiti na pamet (najmanj tri štirivrstične kitice) ter jo predstaviti. Če gre za knjižno zbirko, lahko izberete samo eno izmed knjig v njej.
Med prebrane knjige se ne priznava knjig, ki ste jih prebrali in predstavili za bralno značko v preteklih letih, so vključene med domače branje in knjig po katerih so posneti filmi.
Učenci od 1. do 5. razreda lahko opravijo pogovor o prebranih knjigah pri razredničarkah, učenci od 6. do 9. razreda pa pri knjižničarki v šolski knjižnici vsak dan v času od 7.30 do 7.45 in od 12.10 do 13.45.

V knjižnici na matični šoli vas pričakuje Darja Andrejčič, na podružnici Grahovo ter  na podružnici Begunje pa Ana Zebec.

Knjižničarki skupaj z mentorji vodita tekmovanje za bralno značko in pripravita slovesno prireditev ob podelitvi priznanj.

knjiga

(Skupno 982 obiskov, današnjih obiskov 1)