ŠOLSKA KNJIŽNICA

SONČNI VZHOD PREBUJA NARAVO,

 BRANJE KNJIG RAZSVETLJUJE GLAVO.

(Mongolski)

Zaradi novega pojmovanja znanja in dognanj kognitivne psihologije, predvsem pa zaradi informacijske dobe, v kateri živimo, in aktivne vloge posameznika v družbi, se spreminja tudi izobraževalni sistem, ki mora ljudi pripraviti na poklicno in zasebno življenje ter jim razviti potrebo po vse življenjskem iskanju novih znanj. Pri tem igra pomembno vlogo tudi šolska knjižnica.

Vsebinska prenova je za uspeh kakovostne šole najpomembnejša. Med ostalimi cilji prenove najdemo tudi cilje, ki povečajo stopnjo povezanosti različnega znanja in vključujejo med-predmetne povezave. Eden končnih ciljev formalnega izobraževanja pa je samostojno pisno delo učencev, seminarske ali raziskovalne naloge, zato naj bo rezultat na posamezni stopnji izobraževanja posameznik, ki bo obvladal informacijski proces za samostojno učenje. Pri tem igra zelo pomembno vlogo šolska knjižnica, ki pa mora imeti za uresničevanje zastavljenih ciljev primerno velik in sodoben knjižni fond.

V šolski knjižnici imamo več kot 17000 knjig za učence in učitelje. Naročeni smo na 30 naslovov revij in časopisov, ki jih v knjižnici lahko učenci berete v času izposoje.

e-naslov: knjiznica.osc[ ]os-cerknica.si

Related Images:

(Skupno 1.433 obiskov, današnjih obiskov 1)