Stavba na Partizanski ulici je postala premajhna za vedno večje število osnovnošolskih otrok.  Zato so se občani v 60-ih letih 20. stoletja odločili, da bodo združili moči in tudi z njihovo pomočjo so učenci v šolskem letu 1964/65 dobili novo šolo. Bila je moderna šola, ki je omogočala veliko bolj kvalitetno šolsko delo. Na takratni občinski praznik, 19. oktobra, leta 1977 je šola dobila še težko pričakovano telovadnico, naslednje leto pa še prizidek z 10 novimi učilnicami in kabineti za učitelje. Istega leta je šola dobila ime Notranjski odred. V začetku 90-ih se je vodstvo šole odločilo še za prenovo strehe na starem delu šole in istočasno so  streho dvignili in dobili še eno nadstropje z dodatnimi učilnicami. Leta 1995 je bil dodan še zadnji prizidek s kuhinjo, dvema učilnicama in zbornico, v letu 2014 je bila šola še energetsko sanirana.
Tekom šolskega leta je projektna skupina ustvarjala zbornik o zgodovini šole, kjer smo zajeli spomine nekdanjih učencev in zaposlenih, foto gradivo in zgodovino šole, ki je bila napisana s pomočjo ohranjenih šolskih kronik. V okviru tega projekta smo imeli 25. maja 2015 prireditev v Kulturnem domu, ki je bila namenjena vsem občanom.
Na prireditvi so nastopali učenci 4. b razreda, ki so uprizorili sprejem pionirjev, šolski pevski zbor in šolska folklorna skupina. Program so nam
popestrili tudi zunanji sodelavci. Nastopile so učenke naše šole v okviru plesne šole Evora, Miloš Toni je s svojo skupino Stare slike oblikoval video film s slikovnim materialom ter solo pevki Lara Zorn in Teja Saksida s korepetitorko Magdaleno Skuk. Skupina Fletno pa je s svojim glasbenim vložkom poskrbela za sproščeno vzdušje v dvorani.
Prireditev so povezovale: Ilda Golić in Alja Majerle, učenki 6. c razreda ter Ria Ileršič in Sara Dobravec, učenki 9. b razreda.
Po prireditvi so si gostje ogledali še razstavo ob obletnici. Učenci izbirnega predmeta Sodobna priprava hrane pa so poskrbeli za okrasitev prostora in postrežbo s pecivom in pijačo. Razstava je bila kasneje prenesena v občinsko knjižnico Jožeta Udoviča.
Radi bi se še enkrat zahvalili vsem pokroviteljem, ki so nam pomagali finančno in s storitvami, vsem nastopajočim na prireditvi in pokroviteljem, ki so nam podarili pecivo in pijačo, s katero smo pogostili goste po prireditvi.
Tjaša Knap
 zahvala-sponozorji1a

no images were found

Related Images:

(Skupno 653 obiskov, današnjih obiskov 1)