CŠOD Soča – utrinki

3. in 4.dan

Naš tretji in četrti dan v šoli v naravi

Včeraj smo se zbudili v sončno jutro kar je vsem prikazalo nasmeh na usta. Poskrbeli smo za svojo higieno in se odpravili na jutranji sestanek. Po zajtrku je sledil pouk, vsak razred se je napotil na svoje zbirno mesto. A razred se je odpravil na sotočje Soče in Tolminke, B razred je imel športni dan, C razred na tolminski grad in mi grahovci na Tolminska korita. Učiteljica nam je pokazala Hudičev most in sotočje rek Nadlahščice in Tolminke, ki je hkrati tudi najnižja točka Triglavskega narodnega parka. Med potjo smo si ogledali pokopališče avstro-ogrskih vojakov. Po ogledu smo se vrnili v dom, pojedli kosilo in uživali v prostem času. Po prostem času je za nas sledil orientacijski pohod, za A in C razred pa ogled Tolminskega muzeja. Po večerji je sledil program predstavitev točk posameznih razredov in težko pričakovani disco ples. Vsi smo plesali in se pri tem zelo zabavali, za glasbo je poskrbel učitelj Uroš.

Danes pa je naš zadnji dan. Sledi ogled Tolminskega muzeja in odhod proti doma. Škoda da je tako hitro minilo, skupaj smo se imeli zelo lepo. Upam da takšne šole v naravi še kdaj ponovimo.

 

Avtorica: Maša Pelan

no images were found

2.dan

Naš drugi dan v šoli v naravi

Danes smo se zbudili ob 7:15 v deževno jutro, vendar nam to ni pokvarilo našega dobrega razpoloženja. Poskrbeli smo za svojo higieno in se odpravili na jutranji sestanek. Po sestanku je sledil zajtrk, ki je bil zelo dober, mmm. Po zajtrku je sledil pouk, vsak razred se je napotil na svoje zbirno mesto. A razred se je odpravil plezat in se preizkusit v lokostrelstvu, B razred je šel na Kozlov rob, C razred v tolminska korita in mi grahovci na sotočje reke Soče in Tolminke. Tam je bilo zelo zanimivo, saj smo sestavljali stolp iz kamenčkov in opravljali različne meritve. Po vrnitvi je sledilo kosilo (musaka) in prosti čas, ki smo ga izkoristili za plesne vaje. Popoldan smo znova imeli pouk. Mi smo tokrat imeli plezanje po plezalni steni, kjer nam je večina uspelo priplezati do vrha, v drugem delu pa smo se pomerili v lokostrelstvu. Po večerji smo razredi tekmovali še v različnih družabnih igrah, zmaga je pripadla B razredu in Grahovo. Zdaj pa spat. Lahko noč.

Avtorica: Ema Mele Grudzinski

no images were found

 

1.dan

Dragi starši!

Danes smo nestrpno čakali našo šolo v naravi, tako da smo se zjutraj vsi navdušeni odpravili z avtobusom v Tolmin. Ob prihodu v CŠOD Soča smo malico in se nato razporedili po sobah. Sledil je kratek uvod in kosilo. Po kosilu smo imeli še prosto uro v kateri smo se igrali različnih družabnih iger in peli ob kitari. Nato pa smo se po skupinah odpravili na aktivnosti. A razred je obiskal Tolminska korita, B razred sotočje Soče in Tolminke, C razred je zaradi dežja plezal po plezalni steni in se preizkusil v lokostrelstvu, Grahovci smo odšli na Kozlov rob. To je hribček nad Tolminom, kjer stoji tolminski grad. Med potjo smo si ogledali več zanimivosti. Zvečer smo imeli še večerjo in naš prvi dan zaključili s predavanjem o ekološkem kmetovanju. Jutri pa nas čaka nov, zanimiv dan.

Avtorica:  Lea Jerič

no images were found

 

Related Images:

(Skupno 6.109 obiskov, današnjih obiskov 1)