Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjajo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja.

V letošnjem šolskem letu 2016/17 smo se skupaj z območnim koordinatorjem VITRA, Center za uravnotežen razvojCerknica, pridružili projektu tudi na Osnovni šoli Notranjski odred Cerknica.

Na matični in obeh podružničnih šolah se vsako leto odvija mnogo dejavnosti, zato smo se s15 dogodki in dejavnostmi pridružili Tednu vseživljenjskega učenja tudi mi.

Poslušali smo predavanje o zdravi prehrani, risali in bili ustvarjalni na literarnem področju, kuhali domače milo, bili športno aktivni, izdelovali zobne paste in še in še. Utrinke ste lahko spremljali tudi na šolski spletni strani.

 

Vsem, ki ste doprinesli k uspešnemu projektu, se zahvaljujem za sodelovanje.

 

Tematska koordinatorica, Martina Marc

Related Images:

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)