Spoštovani starši!

V torek, 2. aprila, na mednarodni dan knjig za otroke, bomo v dopoldanskem času na šoli ponovno izvedli ”menjalnico rabljenih knjig”. Menjalnice knjig iz preteklih let dokazujejo, da imamo doma veliko knjig  in vedno se najde kakšna, ki je sploh ne vzamemo več v roke in bi jo z veseljem zamenjali za drugo.  

Prosimo vas, da pomagate vašemu otroku v njegovi zbirki poiskati knjigo, lahko tudi več knjig, ki bi jih želel zamenjati. Menjava je istovrstna knjiga za istovrstno knjigo (npr. slikanica za slikanico ne pa slikanica za knjigo z zgodbo). Bodite pozorni, da so knjige še vedno aktualne (ne prestare, nevtralna vsebina), da ustrezajo starosti vašega otroka (ne za vrtec) ter da niso počečkane ali kako drugače poškodovane, saj to ne bi bilo pošteno do drugih učencev. Knjige lahko otroci prinesejo v šolo od srede, 20. marca do petka, 29. marca 2024, in jih oddajo knjižničarki, razrednikom ali drugim učiteljem, ki jih bodo pregledali, si jih zabeležili in predali za menjalnico. V menjalnici knjig bodo lahko sodelovali le tisti učenci, ki bodo prinesli knjige za zamenjavo.

Udeležba v menjalnicah je bila vedno velika. V preteklih letih se je vsakoletno zamenjalo preko 300 knjig, zato upamo, da boste spodbudili tudi vašega otroka, da se je udeleži. Letos nam je uspelo k sodelovanju privabiti več založb, ki so prispevale precej knjig, tako da bo dogodek še bolj zanimiv. Med udeleženci bomo po zaključku menjalnice izžrebali tri srečneže, ki bodo prejeli praktične nagrade. Objavljeni bodo v sredo, 3. aprila 2024 po šolskem radiu.

Lep pozdrav.

 

Darja Andrejčič                                                                            

knjižničarka     

Related Images:

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)