Projekt Varno in spodbudno učno okolje je projekt Zavoda za šolstvo RS. Usmerjen je v sistematično razvijanje spodbudnega učnega okolja na ravni celotne šole. Osredotoča se na teme, kot so medosebni odnosi, dobro počutje, čustvena in socialna pismenost, vodenje razreda s pomočjo spodbudne odločnosti in ukrepanje ob neželenem vedenju učencev. Članice projektnega tima se usposabljajo na spletnih seminarjih, nato pa vsebine prenašajo na kolektiv (priprava predavanj, delavnic za sodelavce, oblikovanje spletne učilnice) ter jih preizkušajo pri delu z učenci.

 

Cilj projekta je na ravni šole oblikovati celostno strategijo za obdobje enega do treh let, s pomočjo katere sistematično razvijamo spodbudno in varno okolje za vse vključene v vzgojno-izobraževalni proces. Strategijo smo zasnovali in preizkusili v prejšnjem šolskem letu, letos bomo nadaljevali z izvajanjem v vseh oddelkih.

Povezava do spletne učilnice projekta (za učitelje): https://ucilnice.arnes.si/enrol/index.php?id=70044

Članice ožjega projektnega tima so Eva Baraga, Joželj Kranjc Daša, Anita Vončina, Klara Škrbec, Urška Šparemblek, Lara Vereš in ravnateljica Ines Ožbolt.

Koordinator:  Urška Šparemblek

 

Related Images:

(Skupno 581 obiskov, današnjih obiskov 1)