UČBENIŠKI SKLAD ZA ŠOLSKO LETO 2021/2022

V učbeniški sklad so samodejno vključeni vsi učenci.

Izvajanje dejavnosti učbeniškega sklada za šolsko leto 2021/22 poteka v skladu s Pravilnikom o upravljanju učbeniških skladov (U. l. RS, št. 12/20).

V šolskem letu 2021/22 zagotavlja ministrstvo vsem učencem od 2. do 9. razreda brezplačno izposojo učbenikov iz učbeniškega sklada, učencem 1. triletja pa daje v končno uporabo tudi učna gradiva, ki jih ob koncu šolskega leta ne vračajo.

Učenci v učbenike ne smejo pisati, risati, podčrtovati besedil, delati zaznamkov oz. če do tega pride, so jih dolžni  odstraniti. Za zavijanje učbenikov lahko uporabijo različne papirnate ali PVC ovitke, nikakor pa jih ne smejo zavijati v samolepilno folijo.

Ob izteku šolskega leta je učbenike potrebno vrniti. V primeru poškodovanih, uničenih ali izgubljenih učbenikov je uporabnik dolžan, v skladu s Pravilnikom o upravljanju učbeniških skladov, plačati odškodnino.

Razdeljevanje učbeniških kompletov bo potekalo v skladu s pravilnikom. Bodoči učenci 2. in 3. razreda bodo pripravljene komplete prevzeli pred koncem tekočega šolskega leta, vsi ostali pa zadnji teden v mesecu avgustu po razporedu, ki bo objavljen na spletni strani šole oz. najkasneje prvi teden v novem šolskem letu.

Related Images:

(Skupno 1.101 obiskov, današnjih obiskov 2)