Irenejev oči je prišel v šolo predstavit kmetijo. Povedal je, da pridelujejo krompir, ki ga jemo v šoli. Poudaril je, da je to BIO krompir, saj ga ne špricajo, ampak koloradske hrošče pobirajo. Učiteljica se je dogovorila, da pridemo pomagat pobirat hrošče. Končno je prišel dan, ko smo se odpravili proti hroščem na Jezero. Ko smo prišli na njivo, smo si nadeli rokavice in šli na delo. Hrošče, ki smo jih pobrali, smo dali v plastenke. Vsak je štel svoje hrošče. Največ hroščev v razredu sta nabrali Alekseja in Ema, vsaka 173 hroščev.

                                                                                                                                 Andrej O. in Timotej 

                                                                                  

S 4. b smo se 13. 6. 2023 odpravili na noro doživetje POBIRANJE HROŠČEV. Lahko bi rekli, da je to biološka pridelava krompirja. Od šole smo hodili pol ure v spremstvu Gregorja, Irenejevega očija. Ko smo prišli na polje, smo si nadeli rokavice in obuli primerno obutev za na njivo. Začeli smo pobirati hrošče in izvedeli veliko o njih. Vsak učenec je pobiral svojo vrsto in se po novi vračal nazaj. Na koncu smo učiteljici povedali, koliko hroščev smo pobrali, ona pa je naše številke seštela. Skupaj smo jih nabrali kar 1555. Imeli smo se super.

 

                                                                                                                                Ema, Eva D., Andrej K.

 

Ko smo prišli na njivo, nam je Gregor povedal, da je to ekološki krompir. Pogledal sem njivo in zdela se mi je zelo velika in dolga. Ko sem začel pobirati hrošče, je čas hitro minil. Pobral sem le velike hrošče, majhne pa sem stisnil s prsti. V dveh vrstah sem nabral 74 hroščev.

                                                                                                                                                           Matija

                                                                                                                                                                                       

Pobiranje hroščev je bilo zelo zabavno.                                                                                          Kai

 

Prispevek pripravili: učenci 4. b in učiteljica Mojca Kovačič

Related Images:

(Skupno 290 obiskov, današnjih obiskov 1)