V ponedeljek, 12. junija, je na matični šoli potekala prireditev, ki že tradicionalno povezuje mlajše in starejše generacije. Skupaj se povežejo preko različnih športnih, kulturnih, družabnih in praktičnih dejavnosti. Rdečo nit dogodka torej predstavljajo vrednote zdravega načina življenja. Ker pa naša šola kot članica mreže Unescu pridruženih šol v letošnjem šolskem letu sodeluje v projektu kulturne in naravne dediščine, smo tudi tej tematiki posvetili veliko pozornosti.

Po lepo zapeti himni bivše učenke naše šole, Lare Zorn Baraga, ki sta jo na violini spremljali učenki Meta Hrobat in Nala Kočevar, sta nam g. župan Marko Rupar in gospa pomočnica ravnateljice, Mojca Leskovec, namenila spodbudne uvodne besede. Seveda ni šlo brez glasbe, in sicer sta nam učenki Neža Špeh in Meta Hrobat zaigrali na svojih inštrumentih pesem Crknca je lejpu mejstu. Zagnana športnika naše šole, Ishak Gazibara in Klarisa Gorjup, sta vodila skupno ogrevanje, kjer smo se vsi prav prijetno razgibali na svežem zraku. Temu je sledil Tek podnebne solidarnosti, pri čemer so učenci, pa tudi učitelji, odtekli krog okoli nogometnega igrišča in na ta način pokazali solidarnost z vrstniki iz tretjega sveta, ki jih podnebne spremembe najbolj prizadenejo.

Sledilo je udejstvovanje v najrazličnejših dejavnostih, pri čemer smo bili še posebej hvaležni zunanjim sodelavcem, da so na svoj način sodelovali z nami. Tako so svoje delavnice izvedli tudi gasilci, vojska, Pustno društvo Cerknica, Rdeči križ, prevozi Ogrinc, Večgeneracijski center, Hiša izročila, Notranjski regijski park, Planinsko društvo Cerknica in DEOS Cerknica. Učiteljici v pokoju, gospa Iva Joželj in gospa Vilma Dobrin, pa sta z nami podelili dolgoletne izkušnje.

Ob pol dvanajsti uri smo se zopet zbrali na šolskem dvorišču. Sledil je kulturni program. Najprej se je na clavinovi predstavil učenec Vito Žbogar s poskočno pesmijo Golliwok’s Cake Walk. Sledila je krajša simpatična dramska uprizoritev z naslovom Prepovedana ljubezen, ki govori o nastanku Cerkniškega jezera in so jo uprizorili učenci uličnega gledališča, pod mentorstvom učiteljic Urške Šparemblek in Mateje Košmrlj. Na koncu so učenci zaplesali še ljudski ples Zibenšrit pod mentorstvom učiteljice Jasmine Vidrih.

Tako je minil še en dan, ki je povezal različne generacije in nas tako obogatil. Drug od drugega se namreč vedno znova učimo.

 

učenci novinarske delavnice pod mentorstvom učiteljice Alenke Kolšek Puklavec

 

Related Images:

(Skupno 382 obiskov, današnjih obiskov 1)