V sredo, 11. 5. 2022, in četrtek, 13. 5. 2022, so učenci 9. razredov obiskali Antonijev rov in topilnico živega srebra v Idriji.

Njihovi vtisi:

Ta tehniški dan je bil eden izmed tistih dnevov, ki me je pritegnil in mi ni bilo dolgočasno. Zelo zanimivo mi je bilo to, da ko si enkrat v rovu in se zaveš, da si nekaj metrov pod zemljo in so te rove naredili ljudje in delali, umirali v njih so še bolj zanimivi. Zvedela sem veliko novega od živega srebra tudi kaj takega, kar mi v življenju lahko pride prav. Izlet bi z veseljem še kdaj ponovila, ker je zanimivo videti kaj vse so ljudje včasih počeli, kaj smo ljudje zmožni narediti, delati in kaj vse smo našli in raziskali. (Tina Zalar, 9.c)

Izlet mi je bil zelo všeč. Ko smo se odpeljali iz cerkniške avtobusne postaje, smo se odpeljali v Idrijo. Tam smo si najprej ogledali talilnico, ki je bila zelo zanimiva. Izvedeli smo veliko zanimivih podatkov o živem srebru. Nato pa smo se odpravili v Antonijev rov. Če sem iskrena, to je bil moj najljubši del. Tam so nas opremili s čeladami. Dodelili so nam vodiča in odšli smo v rov. Tam smo izvedeli veliko zanimivih podatkov o rudarjih in njihovem življenju. Obisk Idrije zelo priporočam. (Ronja Zakrajšek, 9.c)

 

Related Images:

(Skupno 394 obiskov, današnjih obiskov 1)