Regijski otroški parlament  je potekal v prostorih naše osnovne šole in sicer v ponedeljek, 25. marca 2019, ob 13.00 uri.  Udeležile so se ga šole iz občin: Cerknica, Logatec, Pivka, Postojna in občina Vrhnika.

Parlament je vodil naš učenec Nej Gazibara iz 7. A razreda. Po zapeti slovenski himni v izvedbi Frančiška Križa, sta sledila govora gospe ravnateljice Bernarde Dolničar ter govor poslanke v DZ, Ive Dimic. Po predstavitvi šol so predstavniki razpravljali o šoli in šolskih sistemih, o spremembah, dopolnitvah predlogov iz prejšnjega leta. Po zanimivi razpravi so učenci izvolili predstavnike za zastopanje Notranjsko-kraške regije na nacionalnem parlamentu, ki bo v ponedeljek, 8. aprila 2019 v Ljubljani.

Mladi parlamentarci so izvolili pet predstavnikov za zastopanje v Državnem zboru in sicer predstavnico iz Postojne, dva predstavnika iz Logatca in dva učenca iz naše šole, Amirja Midžana ter Hano Wolf. Parlamentarce pa naj bi kot novinar budno spremljal učenec Vid Hrovatin iz Logatca. Regijski otroški parlament se je zaključil ob 15.30 uri.
                                                                                             mentorica Tanja Jenko Bratovič

Utrinki:

no images were found

Related Images:

(Skupno 214 obiskov, današnjih obiskov 1)