Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so v letošnjem šolskem letu tekli od 6. septembra do 10. oktobra 2021. Na podružnični šoli Maksim Gaspari Begunje se je odvilo šest dejavnosti iz različnih področij. Dejavnosti so bile večinoma izpeljane v okviru zaposlenih. Dejavnosti je zaznamovala epidemiološka situacija v državi. Posamezni razredi so imeli tudi karantene, kar je lahko zamaknilo termin posameznih dejavnosti.

Našo šolo je obiskal policist. Osrednja tema obiska je bila varnost v prometu in varne poti v okolici šole. Prvošolci in drugošolci so se učili in se še učijo osnov šivanja. Na šoli smo se spomnili evropskega dneva jezikov. Učenci so po razredih imeli potopisno predavanje o Novi Zelandiji ter kviz o evropskih državah, kulinariki, znanih osebnostih ipd. Na šolskem igrišču je potekala prireditev Begunje ima talent. Učenci so pripravili različne točke, s katerimi so predstavili svoj talent. Turistično društvo Menišija je vodilo jesenski pohod Po medvedovih stopinjah, od Begunj do Bezuljaka. Učenci so se s starši in starimi starši, brati in sestrami podali na pohod in se seznanjali z zgodovino kraja. Zavod Notranjska hiša nam je predstavil življenje nekoč. Učenci so si ogledali notranjsko hišo, vonjali praženi ječmen in se pogostili z mlečno kavo ter kruhom iz krušne peči.

Učenje je pomembno v vseh življenjskih obdobjih. Vsako znanje, ki ga dobimo, je neprecenljivo in nam pride prav takrat, ko ne bi pričakovali tega.

Zahvaljujem se vsem, ki so mi kakorkoli pomagali pri organizaciji in izvedbi dejavnosti. Hkrati se zahvaljujem vsem, ki vsakodnevno namenjajo skrb za medsebojne odnose v razredih in skrb za pravila lepega obnašanja in sobivanja.

Saša Česen

Related Images:

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)