Projekt: Fran Gerbič

Namen: obeležitev 100-obletnice smrti skladatelja, ki se je rodil v Cerknici.

Občina Cerknica je leto 2017 proglasila za Gerbičevo leto. V okviru slednjega se v naši občini že dogajajo in se bodo še dogajali različni dogodki: koncerti, prireditve, razstave …

Naša šola v okviru te obletnice že od lanskega šolskega leta izvaja projekt na temo Fran Gerbič, s katerim nadaljujemo tudi v tem šolskem letu. V okviru projekta bomo na naši šoli, na matični in obeh podružnicah, izvedli dejavnosti kot so: prireditev in koncert ob zaključku projekta, delavnice v okviru pouka, šolske razstave in druge dejavnosti. Povezali smo se tudi s knjižnico Jožeta Udoviča, ki bo organizirala razstavo o Gerbiču, ki si jo bodo ogledali vsi naši učenci.

Nekatere dejavnosti, ki se bodo izvajale v okviru projekta, so namenjene učencem naše šole, nekatere pa tako učencem kot tudi njihovim staršem in širši javnosti. Pri projektu bodo sodelovali učitelji, učenci in drugi zunanji sodelavci.

Gerbičevo leto se uradno zaključi februarja 2018, mi pa bomo naš projekt zaključili 24. maja 2018 s koncertom v Zelški cerkvi in javno podelitvijo Gerbičevih pevskih značk.

 

Mentorica: Jasmina Žagar

 

Related Images:

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)