V petek, 22.septembra, je na naši šoli potekala že tradicionalna prireditev Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti, ki smo jo tokrat pripravili pred dnem, ki je posvečen slovenskemu športu, 23. septembrom. Zbrali smo se na šolskem dvorišču, kjer sta po himni, ki so nam jo zaigrale učenke Tinka Žnidaršič, Melany Vidrih, Ana Doles in Neža Koščak, sledila pozdrava gospe ravnateljice, Ines Ožbolt, in občinskega svetovalca za področje športa, Bogomirja Opeke. Spodbudila sta nas, naj dan čim bolj izkoristimo za gibanje v naravi, druženje ter tkanje prijateljskih vezi, saj je to dobra preventiva proti različnim vrstam zasvojenosti. Za glasbeni uvod je poskrbel pevski zbor pod vodstvom učiteljice Teje Opeka, nato pa smo si ogledali skoke učencev Ažbeta Milerja in Brina Širaja na prožni ponjavi.

Potem smo se podali na številne postaje s športnimi dejavnostmi in delavnice. Na »vetrolovčke«, ki smo jih dobili kot skupina, smo pridno zbirali različne štampiljke, ki so potrdile, da smo posamezno točko res obiskali. Tako smo se lahko preizkusili v najrazličnejših športnih dejavnostih, kot so odbojka, športne igre, poligon, lokostrelstvo, košarka, štafetne igre, ples, joga, ragbi, tenis, nogomet, namizni tenis … Spomnili smo se tudi skoraj že pozabljenih ristanca in gumitvista ter obiskali gasilce in tabornike, nismo pa se pozabili poigrati tudi s črkami in z »miselnimi orehi« ter se preizkusiti v socialnih veščinah. Svoje likovne spretnosti smo lahko pokazali na delavnicah, kjer smo slikali po stenah in izdelovali plakate. Na stojnicah so se nam predstavili Rdeči križ, Deos, Špica in Evora.

Dan je bil lep in zanimiv, saj smo ga preživeli brez elektronskih naprav, stran od zaslonov in računalnikov. Druženje in preživljanje prostega časa v naravi ter ob športnih dejavnostih sta namreč zelo pomembna za zdravo odraščanje, zato si vsi skupaj želimo še več takšnih dni.

Julija, Esma in Klara, novinarski krožek

Related Images:

(Skupno 2.308 obiskov, današnjih obiskov 1)