Zbrana sredstva iz dohodnin staršev, ki se boste odločili za sodelovanje, se bodo zbirala na računu šole, in sicer na posebnem kontu šolskega sklada OŠ Notranjski odred Cerknica. Sredstva bodo porabljena v skladu s Pravili delovanja šolskega sklada: financiranje dejavnosti posameznikov ali skupine, ki niso sestavni del izobraževalnega programa, oziroma se ne financirajo iz javnih sredstev; za nadstandardne dejavnosti skupine ali razreda; za dobrodelnost, pripravljenost in zavzemanje za enakost med vsemi udeleženci učnega in vzgojnega procesa, nakup nadstandardne opreme, ki omogoča kvalitetnejše vzgojno-izobraževalno delo za vse učence na šoli ter zviševanje standarda vzgojno-izobraževalnega dela na šoli ter tudi udeležbo otrok s socialno manj spodbudnih okolij na dejavnostih, ki so povezane z izvajanjem programa in se ne financirajo v celoti iz javnih sredstev, če se na ta način zagotavlja enake možnosti.
V primeru, da boste namenili svoj delež dohodnine našim učencem, vas prosimo, da izpolnite priložen obrazec in ga vrnete v tajništvo šole.
V skladu z novo zakonodajo lahko Šolskemu skladu naše šole namenite le 0,3 %, skupno pa lahko donirate 1 % dohodnine. Če nameravate sredstva nameniti več organizacijam, jih prosim dopišite na skupni obrazec, za katerega bomo mi poskrbeli, da pride na Furs. Obrazec je objavljen tudi na spletni strani šole, če želi več družinskih članov svoj del dohodnine nameniti v šolski sklad. Gre seveda za povsem prostovoljno odločitev.
Tisti, ki ste vešči spleta, pa lahko to storite tudi preko portala e-davki ali mobilne aplikacije z istim imenom.
Gre namreč za sredstva, ki v nasprotnem primeru ostanejo v rokah države.
Izpolnitev obrazca je enostavna, saj morate vpisati samo osnovne podatke in se podpisati.
Vsem, ki se boste odzvali in del svoje dohodnine namenili za potrebe učencev naše šole, se za podporo iskreno zahvaljujemo.
Lep pozdrav,
Upravni odbor šolskega sklada

PRENESI: Obrazec za namenitev dela dohodnine 

Related Images:

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)