V petek, 20. 5. 2022, smo v organizaciji OŠ Notranjski odred Cerknica, občine Cerknica in Športne unije Slovenije organizirali prireditev Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti. Izvedbo te nacionalne športno-družbene akcije nam je omogočilo tudi sofinanciranje Ministrstva za zdravje RS in Fundacije za šport.  

Skupaj z zunanjimi soorganizatorji smo v okolici šole pripravili pester nabor delavnic in poligonov, na katerih je sodelovalo okrog 300 učencev od 1. do 5. razreda in tri skupine predšolskih otrok iz vrtca Martin Krpan Cerknica. Preizkusili so se v košarki, odbojki, nogometu, atletiki, tenisu, balinanju, lokostrelstvu in namiznem tenisu. Otroke smo povabili tudi k ristancu, skakanju z gumitvistom ter spretnostnim igram z žogo. Plesni navdušenci pa so uživali v novih plesnih korakih. Na postaji Rdečega križa so spoznali postopke nudenja prve pomoči, pri obisku delavnice pri gasilcih PGD Cerknica pa so se preizkusili na spretnostnem poligonu in spoznali gasilsko opremo. Na likovni delavnici so ustvarjali na temo  Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti in si izdelali zaščitna pokrivala.

Ekipe učencev so za sodelovanje na postajah prejele žig. Ker je namen prireditve in športa nasploh v prvi vrsti zabava, sprostitev, druženje s prijatelji, veselje in smeh, so vsi  učenci prejeli simbolične nagrade.


Vodje in koordinatorice prireditve so bile Mateja Dolgan, Tamara Kogej in Zlata K. Cindrič.

Related Images:

(Skupno 651 obiskov, današnjih obiskov 1)