V času zimskih počitnic smo učiteljice Osnovne šole Notranjski odred Cerknica izvedle izobraževalni obisk v katalonski šoli Escola Abel Ferrater v kraju La Selva del Camp, ki leži blizu obmorskega mesta Tarragona.

Program mobilnosti je bil zelo razgiban. Dodobra smo spoznale njihov šolski vsakdan, saj smo bile vpete v celoten pedagoški proces na šoli. Otroci in učitelji so nam pripravili različne aktivnosti, preko katerih smo jih imele možnost spoznati. Tudi same smo po oddelkih izvedle različne dejavnosti, s katerimi so učenci od 6 do 12 leta spoznali našo državo, kraj in šolo. Nad predstavljenim so izkazali veliko zanimanje. Najbolj so jim bili všeč šolska jedilnica, med drugim tudi zaradi ponudbe hrane, Petka in čas zaključka pouka. Za razliko od nas se njihov pouk prične ob 9.00 in zaključi ob 16.30, z vmesnim odmorom med 12.30 in 15.00.

Poleg šolskih dejavnosti so nam gostitelji omogočili obisk različnih kulturnih in naravnih znamenitosti pokrajine. Po naših izkušnjah so Katalonci zelo odprti in gostoljubni ljudje, zato se veselimo vseh oblik sodelovanja z njimi.

Naš obisk je potekal ravno v pustnem času, katerega utrip je bil prisoten pri šolskem delu v Kataloniji tekom celega tedna. Zahvaljujoč Pustnemu društvu Cerknica so zadnji dan mobilnosti cerkniške coprnice zaplesale in zavreščale med učenci in učitelji, ki so bili nad njimi zelo navdušeni. Na šoli pa so pustile tudi spomin na Butale, ki ga je prispevalo omenjeno društvo.

Lara Vereš, Tjaša Torul, Marjeta Košir

Related Images:

(Skupno 643 obiskov, današnjih obiskov 1)