Tudi letos smo se na podružnici »«11. maj« Grahovo odločili za sodelovanje na sejmu Altermed. Predstavili smo se s stojnico »Včasih lačen, pa nič drugačen«.

Obiskovalci sejma so lahko preizkusili zdrave prigrizke, ki so jih pripravili in preizkusili starejši učenci naše šole. Devetošolci so za zmagovalnega izbrali čičerikin namaz s korenčkom, nad katerim so bili navdušeni tudi mimoidoči na sejmu.

Stojnica, ki je bila tokrat zasnovana v obliki stare vaške gostilne, je nosila prav posebno sporočilo. Postavili smo jo kot protiutež modernim socialnim omrežjem, ki v današnjem času po malem okupirajo naš prosti čas. Želeli smo poudariti pomanjkanje najbolj pristne komunikacije iz oči v oči. Včasih so se ljudje več družili, pogovarjali in krepili medosebne odnose v živo, danes pa je tega manj tudi zaradi »druženja« preko spleta.

Ponudba naše gostilne »Včasih lačen, pa nič drugačen« je bila nekoliko posodobljena z bolj aktualnimi in zdravimi pijačami, hrano ter sodobnimi igrami. Namesto vina smo ponujali domači jabolčni sok, namesto piškotov pa korenčkov namaz. Tarok in poker so zamenjale družabne igre, s pomočjo katerih se učenci naučijo pomembnih informacij glede zdrave prehrane. Kot stalni gost na stojnici se nam je pridružil znan obraz cerkniške pustne tradicije, s katerim se je fotografiralo mnogo obiskovalcev.

Zapisala: Mojca Mele

Related Images:

(Skupno 267 obiskov, današnjih obiskov 1)