Izšle so prve nacionalne Smernice za uporabo zaslonov pri otrocih in mladostnikih

 

 
Dokumentarni film – nevarnosti spleta

Obveščamo vas, da bo v torek, 25.05.2021, s pričetkom ob 20. uri na TV SLO 1 predvajan dokumentarni film, z nazivom Ujete v medmrežju. Po filmu je predvidena tudi pogovorna oddaja s strokovnjaki, ki delujejo na področju preventive o nevarnostih na spletu ter predstavniki državnih organov in institucij.

Omenjeni dokumentarni film je nastal v češki produkciji. V filmu je predstavljena zgodba treh deklet osnovnošolske starosti, ki so bile nadlegovane s strani spolnih predatorjev po spletu tekom 10-dnevnega snemanja filma. Gre namreč za tri polnoletne češke igralke, ki so jih s pomočjo make-upa in oblačil preobrazili v 13-letnice. V snemalnem studiu so ustvarili tri dekliške sobe. Dekletom so ustvarili spletne profile, preko katerih so 10 dni komunicirale z osebami, ki so jih kontaktirale. Tekom 10-dnevnega snemanja je dekleta kontaktiralo čez 2000 moških, ki so jih na različne načine spolno nadlegovali. Z nekaterimi od njih so se dekleta celo dobila v živo, kar je tudi posneto in prikazano na filmu.

Film je precej pretresljiv. Govori o razsežnostih nevarnosti, ki obstaja na spletu, zlasti če ga naši otroci in mladostniki nenadzorovano uporabljajo. Film je zelo edukativen, zlasti za starše najstnikov osnovnošolske starosti. Zelo koristno bi bilo, da ga vidi čim večje število staršev te starostne skupine. 

Related Images:

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)