Učenci dramske skupine OŠ Notranjski odred Cerknica pod vodstvom mentorice Daše Joželj Kranjc so v mesecu juniju javnosti predstavili kar 2 težki in med seboj zelo različni predstavi.

V sodelovanju z učenci izbirnega predmeta Glasbeni projekt so nas v začetku junija popeljali v otroštvo Ivana Cankarja. Izredno čustvena predstava, ki so jo poimenovali Cankarjev recital, je marsikateremu gledalcu orosila oči in predvsem v starejših vzbudila čustva, povezana z njihovim otroštvom in starši. Glavna akterja recitala sta uspela vsa čustva in občutenja mladega Cankarja publiki pokazati zgolj z igro in v popolni odsotnosti besed. Ob menjavi več Cankarjev sta s svojo prisotnostjo držala rdečo nit s publiko in predvsem z najlepšimi citati avtorjevih črtic iz zbirke Moje življenje. Recital je s svojimi glasbenimi točkami čudovito dopolnil šolski bend.

Le teden kasneje smo na odru kulturnega doma v Cerknici lahko uživali v priredbi prve slovenske komedije, Linhartove Županove Micke. Igralci so besedilo malo posodobili in ga z veliko dobre volje in truda postavili na oder. Polna dvorana jih je zato nagradila z bučnim aplavzom in smehom skozi celotno predstavo. Igralci so nam pokazali mnogo svojih talentov, med katerimi je izstopala ljubezen do gledališča. Skupina 9 otrok je tako ponovno dokazala, da so vredni zaupanja in predvsem, da so v njih talenti, ki jih nikakor ni prezreti. Za nekatere izmed njih pa je bila to tudi predstava, s katero so se na najboljši možni način poslovili od osnovnošolskega odra, saj odhajajo v srednje šole. Vsekakor predstava vredna ogleda.

 

Cankarjev recital

 

Županova Micka

 

Related Images:

(Skupno 380 obiskov, današnjih obiskov 1)