Gostili smo učence in učitelje iz Francije

 

Na naši šoli smo od 27. 2. do 3. 3. 2023 gostili učence in učitelje iz Francije. Deset učencev in tri učitelje iz kraja Le Pouzin smo razdelili v dve skupini in jih vključili k pouku, popoldne pa smo jim organizirali različne dejavnosti. Štiri dni so sodelovali pri pouku v Cerknici, v sredo pa v Grahovem.

V dopoldanskem času so bili naši gostje aktivni pri pouku po urniku. Prisotni so bili pri skoraj vseh predmetih. Tako so videli zelo različne oblike dela; praktično so delali pri tehniki in tehnologiji, gospodinjstvu in kmetijskih delih, muzicirali pri glasbi, ustvarjali pri likovnem pouku, si ogledali senzorno sobo, delo uličnega gledališča in skupine za mediacijo, se učili učenja jezika pri ruščini, nemščini in angleščini, sodelovali so tudi pri kemiji, geografiji, matematiki in slovenščini ter plesali pri uri športa.

V ponedeljek popoldne sta jim Manca Farkaš in Lara Vereš pripravili spoznavno srečanje z elementi doživljajske pedagogike z učenci Podružnične šole »11. maj« Grahovo. Ostale dni so si v popoldanskih urah z Dašo Joželj Kranjc in Tjašo Torul ogledali Cerknico in Cerkniško jezero, Uroš Cajnko jim je razkazal Ljubljano, v Križno jamo pa sta jih povabili Jana Frank in Nataša Korče. Pri ogledu Cerknice, Cerkniškega jezera in Ljubljane so se jim pridružili tudi učenci naše šole.

Učenci in učitelji so bili navdušeni nad dopoldanskimi in popoldanskimi dejavnostmi, pohvalili so trud vseh učiteljev in se zadovoljni z novo izkušnjo vrnili domov.       

                                                                  

                                                                                            Jana Frank 

Related Images:

(Skupno 1.262 obiskov, današnjih obiskov 1)