V sredo, 8. 6. 2022, je bil na matični šoli OŠ Notranjski odred Cerknica prav poseben dan. Ta dan je namreč potekal Dan druženja in gibanja vseh generacij.

Namen tega projekta je bil združiti vse generacije preko vsebin medgeneracijskega sodelovanja na področju športa, zdravja, zdrave prehrane, zdravega okolja, iger, ustvarjanja in zabave.

Vsi razredi so bili ta dan vključeni v različne dejavnosti, skozi katere so jih vodili različni posamezniki in društva.

Naše najmlajše učence sta zaposlili dve upokojeni učiteljici – Brigita Vrenko Hribar in Vilma Dobrin. Tačke pomagačke so nas obiskale s svojima dvema terapevtskima psoma. Plesali smo s pomočjo plesnega kluba Evora, kjer smo se pošteno utrudili. Ob glasbi in gibanju smo se družili s starostniki DEOS-a Cerknica. Klub Mace nam je predstavil osnove twirlinga. Naša učiteljica Urška Šparemblek je učencem predstavila ulično gledališče. Pokukali smo v življenje oseb s cerebralno paralizo. Gasilca PGD Cerknica sta učencem prikazala opremo gasilcev in jih preizkusila v kvizu. Učitelj v pokoju Franc Matko je učence »popeljal« na potovanje po Avstraliji. Upokojeni učiteljici Vlasta Kebe in Dragica Udovič, ki sta tudi predstavnici Rdečega križa Cerknica, sta izpeljali delavnico o medvrstniškem  nasilju. Z nami pa so bili tudi člani Jamarskega društva in Notranjskega regijskega parka. Učiteljici v pokoju – Andreja Vošank in Karolina Strle sta učence popeljali v stare čase, šolanje nekoč in popotovanje po Sloveniji. Obrazno jogo je predstavila pedagoginja Barbara Vidovič, učiteljica Ivanka Kovšca pa nas je učila slovaščine. Na ta dan niso manjkale niti športne igre. Maša Meša je s pomočjo učencev pripravila okusne slaščice za vse naše goste, s katerimi smo se ob kavi in sadju še malo podružili.

V dnevu povezovanja vseh generacij smo uživali in se tudi veliko novega naučili.

 

Erika Benčina Herblan, Teja Opeka, Maja Mihelčič

Related Images:

(Skupno 476 obiskov, današnjih obiskov 1)