V sredo, 8. 6. 2022, je na podružnični šoli Maksim Gaspari Begunje potekala prireditev Druženje in gibanje vseh generacij. Učenci, starši, stari starši ter drugi sorodniki smo se odpravili na skupen pohod do novega učnega čebelnjaka, ki so ga v letošnjem letu dobili učenci naše šole. Pri čebelnjaku je šolski pevski zbor pod vodstvom zborovodkinje Anite Štritof Malc pripravil krajši nastop in razvedril vse obiskovalce z zborovskim petjem. Po končanem nastopu, so se vsi udeleženci odpravili nazaj proti šoli.

Po malici je sledilo dogajanje v šoli in njeni bližnji okolici. Skavti so pripravili zabavne in družabne igre, ki so bile namenjene vsem generacijam. Prostovoljno gasilsko društvo Begunje je pripravilo predstavitev svojega dela ter zabavne tekmovalne igre z gasilskimi pripomočki. Člani lokostrelskega društva Sovica iz Cerknice so pripravili prezentacijo lokostrelstva. Vsak udeleženec se je lahko preizkusil v streljanju z lokom. Dedek dveh učencev naše šole je dolgoletni glasbenik. Ta dan je udeležencem predstavil inštrument harmoniko ter zaigral nekaj poskočnih. Poskrbel je za sproščeno vzdušje in pravo veselico. Mladi in malo manj mladi so ob zvokih harmonike veselo zaplesali. V šolski telovadnici pa so se udeleženci pomerili v zabavnih štafetnih igrah.

Ob koncu dneva so se vsi udeleženci zbrali na šolskem igrišču, kjer je potekala podelitev priznanj najstarejšemu, najmlajšemu udeležencu dogodka ter najštevilčnejši družini. Vsem zbranim pa se je v zaključnem govoru zahvalila še vodja podružnice Desi Maksić ter jih povabila na ponovno druženje v prihodnjem letu.

 

Related Images:

(Skupno 491 obiskov, današnjih obiskov 1)