Prireditev dan samostojnosti in enotnosti

Zdravljica

Leto 2020 je bilo v mnogih pogledih posebno leto, ki nam bo za vedno ostalo v spominu. Življenje se nam je spremenilo, vendar imamo pred seboj vsi isti cilj, isto željo. Ostati zdravi in premagati virus.

Lahko rečemo, da se zgodovina zopet ponavlja, samo na drugem področju. Tudi leto 1990 je bilo posebno in ne bo nikoli pozabljeno. V Slovencih se je prižgala močna želja po osamosvojitvi in to smo na plebiscitu jasno in enotno povedali. Vsi smo imeli iste želje, isti cilj. Samostojnost.

V tako posebnem letu kot je 2020 praznujemo 30. obletnico razglasitve plebiscita za samostojnost Slovenije. Samostojna in lastna država nam je dala veliko prednosti, ob enem pa ogromno dolžnosti. Naj nas ti težki in pomembni koraki, ki smo jih naredili 30 let nazaj, spomnijo, kako pomembno je imeti svojo državo. Kako pomembno jo je imeti rad in jo spoštovati. 

Konec leta je poseben čas, ko lahko pregledamo naše delo v preteklem letu. Česa nismo storili, pa bi lahko? Kaj smo storili, pa bi bilo bolje, da ne bi? Naredimo si načrte za lepšo prihodnost, da bi bili v letu, ki je pred nami, za odtenek boljši. 

Dragi učenci in učenke, spoštovani starši, sodelavci in sodelavke. Čestitke ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Obenem tudi doživete božične in novoletne praznične dni. Preživimo jih s tistimi, ki jih imamo najraje.

V galeriji si oglejte izdelke naših učencev. Slovenija je bila navdih za učence 2. razreda, plebiscit in osamosvojitev pa za učence predmetne stopnje.

Hvala vsem sodelujočim za prispevke in Barbari za himno.

Oglejte si še video o plebiscitu:

(https://www.zbralismopogum.si/plebiscit.html)

Besedilo zapisala: Tjaša Torul

Izdelke zbrale: Urška Vrbovšek, Lucija Kraševec, Tjaša Torul, Dagmar Korošec in Anja Kebe Knavs.

Himna: Barbara Tanze

GALERIJA:

Related Images:

(Skupno 1.723 obiskov, današnjih obiskov 1)