DELO ZA UČENCE NA DOMU

Od ponedeljka, 23. 03. 2020 so učitelji za vsa vprašanja dostopni preko elektronske pošte in eAsistenta.

Učitelji so za učence pripravili gradiva za delo doma.  Otroke spodbudite, da naredijo, kar so jim učitelji pripravili. Na ta način bomo lahko nadomestili nekaj manjkajočih ur.

Vse naloge bodo sproti objavljene na šolski spletni strani :

 http://oscerknicaucenje.splet.arnes.si

Če možnosti tiskanja nimate, rešite naloge v zvezke ali na bele oz. črtane liste. Na list napišete le odgovor, krajša besedila lahko tudi prepišete. 

Učenci, ki imate delovne zvezke in druge pripomočke v šoli, ne hodite po njih v šolo.

V kolikor otroci doma nimajo delovnih zvezkov in učbenikov, si lahko pomagate s spletnimi učbeniki in delovnimi zvezki, ki so sedaj brezplačno dostopni. Greste npr. na radovednih-pet.si (izberete razred, predmet in gradivo, ki ga potrebujete) ali lilibi.si (e-gradiva, izberete razred ter učbenik ali delovni zvezek, ki ga potrebujete).

Otroke spodbujajte k reševanju, kar so jim in jim še bodo pripravili oz. naročili učitelji. Najpomembneje pa je, da ostanete zdravi.

Spoštovani starši,

v tem neprijetnem  in nepredvidljivem času, ki je prizadel prav vse, bi se vam rada zahvalila za vašo neprecenljivo dodatno delo, pomoč in vzpodbudo, ki jo nudite svojim otrokom pri delu na daljavo.

Vsi bi bili najbolj srečni, da bi pouk lahko potekal normalno – V ŠOLI, vendar je to sedaj glede na trenutne razmere za nekaj časa odloženo.

Učitelji in drugi strokovni delavci šole se bomo potrudili, da vam, kolikor se le da, olajšamo delo. Pozorni bomo tudi na to, da učencev ne zasujemo preveč z nalogami. Razumemo, da poučevanje ni vedno lahka naloga, zato smo vam za vsa vprašanja, dileme, pojasnila in nasvete na voljo na e-mailih, objavljenih na spletni strani šole. Pomembno je, da v teh izrednih razmerah držimo skupaj in skušamo narediti čim več za NAŠE otroke.

Najpomembnejše pa je, da vi in vaši otroci ostanete zdravi! Čas, ki ga preživite skupaj, izkoristite tudi za pogovor in poslušanje otrok, za ohranjanje in izboljšanje medosebnih odnosov ter povezovanje. Otroci vas potrebujejo in vam zaupajo, zato bodite močni in postanite vzor v izgrajevanju vrednot, kot so znanje, dobri odnosi, predvsem pa zdravje in z njim povezano odgovorno ravnanje v zvezi z epidemijo ter upoštevanjem ukrepov.

 

V upanju, da kmalu odpremo šolska vrata in se z veseljem ter entuziazmom ponovno srečamo, vas lepo pozdravljam.

Srečno in ostanite zdravi!

Ines Ožbolt, ravnateljica

 

Dragi učenci,

zelo mi je žal, da zaradi izrednih razmer (epidemije) pouk ne poteka V ŠOLI in po ustaljenem redu s predpisanim urnikom. Učenje smo primorani izvajati na daljavo in zavedam se, da ta oblika dela od vas zahteva precej zagnanosti, samodiscipline in motivacije. Želim vam položiti na srce, da je šolsko delo vaša naloga in obveza in ne naloga vaših staršev. Prepričana sem, da vas starši spodbujajo in vam priskočijo na pomoč, če jo le potrebujete in za to prosite. Pomoč pa vsekakor lahko poiščete tudi pri učiteljih. Če česa ne boste znali rešiti ali imeli kakršno koli vprašanje v zvezi s snovjo ali navodili, pošljite svojemu učitelju sporočilo na e-mail in v najkrajšem možnem času boste prejeli ustrezna pojasnila.

Do našega snidenja vas prosim, da pazite nase, pomagate staršem pri hišnih opravilih in upoštevate navodila za preprečevanje širjenja okužbe. Ne pozabite na temeljito in pogosto umivanje rok ter sprehode na svežem zraku, kajti vaša najpomembnejša naloga je, da ostanete zdravi.

SREČNO in upam, da se kmalu vidimo!

Vaša ravnateljica,

Ines Ožbolt

(Skupno 33,081 obiskov, današnjih obiskov 1)