V osnovni šoli Grahovo je na predvečer slovenskega kulturnega praznika potekala prireditev v sodelovanju s Pihalnim društvom Kovinoplastika Lož in Glasbeno šolo Frana Gerbiča Cerknica.

Zvečer smo se zbrali, da proslavimo spomin na našega največjega pesnika Franceta Prešerna ob naboru izbranih pesmi in melodije, poleg tega pa občanom prikažemo izjemno prizadevnost in trud naših učencev in učiteljev ter hkrati predstavimo izjemno medsebojno delovanje različnih organizacij.

Na prireditev smo vstopili skozi igro stare šole, ki so jo prikazali petošolci pod mentorstvom učiteljice Anke Premrov. Sama je nastopila v vlogi stroge učiteljice, otroci pa so prikazali, kakšen red in disciplina sta bila prisotna nekoč v šoli. Poleg tega so prikazali, kako pomembno vlogo je imela pri tem gospodična učiteljica in lastno prizadevanje po pridobitvi izobrazbe. Zato je France Prešeren danes tudi naš najpomembnejši pesnik.

Dramsko igro sta pospremila otroški in mladinski pevski zbor pod mentorstvom učiteljice Marije Obreza ob melodični spremljavi Pihalnega orkestra Kovinoplastike Lož.

Program so lepo dopolnili učenci solo petja Glasbene šole Frana Gerbiča Cerknica, ki so s svojimi izjemnimi glasovi poudarili ne le kulturni praznik, ampak tudi praznik zaljubljencev, ki se nam približuje.

Izjemno prireditev s kvalitetnimi točkami, katerih glas se širi daleč naokrog, je z zahvalami in lepimi mislimi zaključila pedagoška vodja podružnične šole Grahovo, ga. Meta Polovič.

 

Related Images:

(Skupno 396 obiskov, današnjih obiskov 1)