V delovno soboto, 13. 4. 2019, se je na naši šoli dogajalo veliko zanimivega, najina naloga je bila, da obiščeva različne delavnice in poročava, kaj vse sva videla. Delavnic je bilo res veliko, zato nisva uspela obiskati čisto vseh. Poglejte si nekaj naših utrinkov.   

 

no images were found

 

Kemijski poskusi

Učenci so se prelevili v prave znanstvenike in pripravili čudaške zelene kokice, ustvarili robec, ki nikoli ne zgori, oblikovali kačo iz sladkorja ter poskusili narediti ogenj brez vžigalic. Nama se je zdelo, kot bi vstopila v knjigo Harryja Potterja.

Zdrav življenjski slog

V tej delavnico so učenke pripravljale okusne zelenjavne namaze in jih pozneje ponudile obiskovalcem, da ocenijo, kateri je najboljši. Zmagovalni namaz bodo učencem ponudili aprila za malico.

Nove klopi

Učenci so iz palet izdelali nove klopi, s katerimi bodo opremili avtobusno postajo in učilnico na prostem. Bila sva navdušena!

Hotel za žuželke

Na naši šoli imamo prave ljubitelje živali, ne ustrašijo se niti žuželk. Izdelali so jim hotel in ga postavili v učilnico na prostem, pravijo, da pričakujejo predvsem mravlje in lubadarje. Počakajmo, ali imajo prav.

Mavrični slon

Umetniki z devetega razreda so popestrili našo šolo s slonom, ki so ga pobarvali v modro in nanj pritisnili svoje dlani. Slon je že dolgo časa čakal, da ga nekdo “oživi”, zato sva radovedno zrla v njegovo preobrazbo.

Športne igre

Učenci 4. razreda so se ogrevali in se zabavali z igranjem hokeja in tekmovali v igri med dvema ognjema.

Bildamo tim

Naše prostovoljke so udeležence urile v socialnih veščinah, zavedajo se namreč, da so medsebojni odnosi ključni za prijetno bivanje v skupnosti. Žal nama je bilo, da nisva utegnila sodelovati.

Kam z odvečno energijo

Zelo sva bila presenečena, ko sva govorila z udeleženci te delavnica, saj sva pričakovala drugačno vsebino. V skupini so se pogovarjali o težavah najstnikov ter izpostavili problem zasvojenosti. Težave bi reševali z ukvarjanjem s športom, hobiji ter tako, da preprosto rečejo NE. Postalo nama je jasno, če se ukvarjaš s športom, potem nimaš potrebe usmerjati svoje energije v napačne stvari. 

Šahovska delavnica

V šahovski delavnici so se učenci preizkusili v šahu in tekmovali tudi v drugih družabnih igrah. Bili so tako zagreti, da so naju komaj opazili. 

Soba pobega

Grozno! Učenci so bežali pred virusom, ki ljudi spreminja v zombije. Nujno so morali preiskati sobo norega znanstvenika, če so hoteli zbežati srhljivi usodi. Njihova naloga je bila, da poiščejo zdravilo za virus. Pri tem so reševali matematične in logične uganke. Upava, da je vsem uspelo.

Kamišibaj

Učenci 6. razreda so pripravljali predstavo, ki so jo z japonskim namiznim gledališčem kamišibajem predstavili učencem razredne stopnje. Vsak učenec si je izbral dogodek, povezan s starši ali starimi starši, in ga oblikoval v predstavo z risbami. 

Podnebne spremembe

Učenci so se v delavnici pogovarjali o težavah, ki jih povzroča onesnaženost, in rešitvah, ki bi nam pomagale zmanjšati njene posledice. Oblikovali so drevo, na katerem so predstavili svoje ideje za boljši svet.

Ulične modrosti

Naši poeti učenci so skupaj s sobotnim gostom Mirkom ustvarili izviren “rap komad” na temo delovna sobota. Kovali so verze in iskali rime ter se pri tem zabavali. Na zaključni prireditvi pa so se predstavili s svojo pesmijo in nasmejali obiskovalce.

Hišica sprostitve

Učilnica 128 se je spremenila v hišico sprostitve, kjer so se učenci učili sproščati s pomočjo gibalnih vaj, ukvarjali so se tudi z obrazno jogo in se naučili, kako si dvigniti energijo. Šolsko leto gre h koncu in meniva, da bi nam takšno znanje vsem prišlo prav.

Didaktične igre

Stanovalci centra starejših in učenci naše šole so združili moči in sodelovali v igranju družabnih iger. V učilnici sta se mešali modrost in mladostna energija, skupaj so ustvarili prijetno vzdušje, ki smo ga lahko začutili tudi obiskovalci. 

Delavnica presenečenja

Ko sva stopila v delavnico presenečenja, sva bila res presenečena! Učenka je z zavezanimi očmi poskušala ugotoviti, kaj ima pred seboj. Učenci so v tej delavnici spoznavali, kako je, če si slep. Učili so se strpnosti in si širili obzorja.

 

                                                           Sobotna novinarja; Gaja Žnidaršič, 9. a, in Patrik Koritnik, 8. b

no images were found

Related Images:

(Skupno 342 obiskov, današnjih obiskov 1)