OŠ Notranjski odred Cerknica dobitnica nagrade na natečaju za osnovne šole »Uresničujmo, z energijo varčujmo!«

V Stari mestni elektrarni v središču Ljubljane je v petek,  14. 12. 2018, potekal zaključni dogodek natečaja »Uresničujmo, z energijo varčujmo!«.  Dogodek je vodila Bernarda Žarn, drugačno pozitivno energijo pa je mladim ustvarjalcem na zaključnem dogodku predstavil raper Challe Salle.

Učenci medijskega krožka iz OŠ Cerknica so osvojili nagrado, namizni računalnik,  za elektronsko preobrazbo na natečaju kratkih filmov. V dveh mesecih je pri medijskem krožku nastajal kratek filmček, kjer so se učenci z vso vnemo lotili dela, od ideje, snemanja in montaže.

Natečaj je že peto leto zapored organiziral distribucijski operater električne energije SODO d. o. o., z namenom osveščanja in spodbujanja mladih pri razmišljanju o varčevanju z energijo in o njeni učinkoviti porabi.

Začetek projekta »Uresničujmo, z energijo varčujmo!« sega v leto 2012, ko je bila k sodelovanju povabljena ena izmed prvih ekošol v Sloveniji – Osnovna šola Notranji odred Cerknica. Učenci in učenke Osnovne šole Notranjski odred Cerknica so z zglednim programom varčevanja z električno energijo prispevali pomemben delež k zmanjšanju porabe energije in izpusta emisij toplogrednih plinov.  Njihovi doseženi rezultati in odzivi so bili glavni razlog, da so projekt razširili tudi na druge šole po Sloveniji.

 

več:

https://www.sodo.si/

https://www.facebook.com/Uresnicujmo/

https://oe.finance.si/

Zapisala: Mojca Leskovec Meharich

Slike: SODO d.o.o.

 

 

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)