V Grahovem sobivata v isti stavbi osnovna šola in vrtec. Dobro medsebojno sodelovanje zaposlenih krepi odnose, kar smo skupina vzgojiteljev in učiteljev dokazali z lutkovno predstavo Nekoč je bila…

Starši in vzgojitelji skupine Muce, enote Grahovo, smo za zaključek pripravili predstavo za najmlajše, to je skupino otrok starih od 1 do 3 let. Pravljica je manj znana, a v njej nastopa kar nekaj otrokom poznanih živali, ki smo jih tudi upodobili. Vzgojiteljici sta pripravili krajšo in za nastopajoče prilagojeno obliko pravljice. Za oblikovanje scene nam je osnovna šola Grahovo iz svojega arhiva prijazno posodila drevje iz kartona, vrtec »Martin Krpan« Cerknica pa je priskrbel stojala in blago. Lutke za predstavo sta nam posodila tako vrtec kot tudi šola.

Predstavo so si premierno ogledali vrtčevski otroci iz skupine Muce, enote Grahovo, s starši, nato pa smo jo v manjši zasedbi zaigrale še trikrat. Nina Dovjak, Maša Žnidaršič in Nina Mišič smo vsaka prevzele nekaj vlog in pripravile lutkovno predstavo tudi za prvošolce z učiteljicama, vodjo podružnične osnovne šole Grahovo, Meto Polovič, ki si jo je ogledala skupaj s šestošolci, za skupini otrok iz vrtca Grahovo, Ptičke in Mlinčke ter za otroke iz skupine »Zeleni polhki« iz vrtca Polhek (Stari trg – Lož).

Nad predstavo so bili vsi tako navdušeni, da smo se za medsebojno sodelovanje brez težav dogovorili tudi za naslednje šolsko leto, saj je simbioza teh ustanov v takem kraju, kot je Grahovo, izredno pomembna.

 

zapisala: Nina Mišič

Klikni za ogled predstave:

PREDSTAVA

 

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)