Možnost dostopa do storitev Arnesa, SIO in Office 365

Obveščamo vas, da imajo vsi učenci možnost dostopa in uporabe različnih spletnih storitev Arnesa, SIO in Office 365 za lažjo komunikacijo in sodelovanje.

Učencem so v času trajanja izobraževanja odslej na voljo brezplačna:

  • zmogljiva elektronska pošta;
  • digitalna shramba in orodja za hkratno delo na dokumentih;
  • orodja za učinkovito spletno komunikacijo;
  • za vse učence je na voljo dostop do polne programske zbirke Office ProPlus, ki vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, spletna pošta Outlook, OneNote, Publisher in Access;
  • dostop do storitev MOJ ARNES.

 

Office 365

 

Postopek pridobitve možnosti dostopa poteka v sledečih korakih:

  1. Natisnite in izpolnite prijavnico: Prijavnica za dostop do storitev Arnesa, SIO in Office 365, dobite jo tudi pri ROID-u (računalničarki) in jo oddate računalničarki ali v tajništvo šole.
  2. Pri ROID-u (računalničarki) učenci pridobite NetID (uporabniško ime in geslo), ki omogoča AAI prijavo za dostop in uporabo različnih spletnih storitev Arnesa – https://www.arnes.si/, https://moj.arnes.si/ , Slovensko izobraževalno omrežje  – http://sio.si/ in Office 365 – https://o365.arnes.si. Obiščete portal https://mss-idm-3.sio.si/sio-mdm, kjer lahko spremenite geslo in dodate kontaktne podatke.
  3. Za dostop do Office 365 obiščite spletno mesto https://o365.arnes.si, izberite Prijava uporabnika – izberete organizacijo Arnes – potrdite Izberite in se prijavite s svojim novim NetID-jem. Če bi imeli težave, so na povezavi: http://zaaidooffice365.splet.arnes.si/ Pazite na organizacijo Arnes in uporabite svoj NetID!

 

Računalničarka: Mojca Leskovec Meharich

 

Želimo vam uspešno uporabo storitev!

 

Prijavnica za dostop do storitev Arnesa, SIO in Office 365

Možnost dostopa do storitev Arnesa, SIO in Office 365

Postopek PRVE prijave v office 365

(Skupno 178 obiskov, današnjih obiskov 1)