Dostop do storitev Arnesa, SIO in Office 365

Obveščamo vas, da imajo vsi učenci možnost dostopa in uporabe različnih spletnih storitev Arnesa, SIO in Office 365 za lažjo komunikacijo in sodelovanje. Uporabniške podatke so učenci prejeli v šoli.

Učencem so v času trajanja izobraževanja odslej na voljo brezplačna:

  • zmogljiva elektronska pošta;
  • digitalna shramba in orodja za hkratno delo na dokumentih;
  • orodja za učinkovito spletno komunikacijo;
  • za vse učence je na voljo dostop do polne programske zbirke Office 365, ki vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, spletna pošta Outlook, OneNote, Publisher in Access;
  • dostop do storitev MOJ ARNES.

DOSTOP DO SPLETNIH STORITEV

  1. AAI prijava omogoča dostop in uporabo različnih spletnih storitev Arnesa – https://www.arnes.si/, https://moj.arnes.si/ , Slovensko izobraževalno omrežje  – http://sio.si/ in Office 365 – https://o365.arnes.si. Obiščete portal https://mss-idm-3.sio.si/sio-mdm, kjer lahko spremenite geslo in dodate kontaktne podatke.
  2. Za dostop do Office 365 obiščite spletno mesto https://o365.arnes.si, izberite Prijava uporabnika – izberete organizacijo Arnes ali OŠ Notranjski odred Cerknica – potrdite Izberite in se prijavite s svojim AAI računom. Če bi imeli težave, so navodila na povezavi: http://zaaidooffice365.splet.arnes.si/ Pazite na organizacijo Arnes ali OŠ Notranjski odred Cerknica in uporabite svoj AAI račun!

DOSTOP DO ANTIVIRUSNEGA PROGRAMA F-Secure

Obenem vas obveščamo, da imajo učenci možnost pridobitve programske opreme za zaščito pred zlonamerno programsko opremo – antivirusni program.

Računalničarka: Mojca Leskovec

 

Želimo vam uspešno uporabo storitev!

(Skupno 1.228 obiskov, današnjih obiskov 1)